Centrul de formare Profesional PN organizeaza cursuri de ospatar in Sibiu autorizate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari prin Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Ospatarul asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica. Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile. Obiectivul urmarit este satisfacerea consumatorilor. Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cazul informarea lor sugestiva, verbala si prin lista).
Ospatarul asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica. Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile. Obiectivul urmarit este satisfacerea consumatorilor. Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cazul informarea lor sugestiva, verbala si prin lista).
In activitatea sa, ospatarul foloseste diverse materiale auxiliare: servet, blocnotes, creion, chibrit, carnet de plati, moneda divizionara, liste de preparate si bauturi, borderou de plati si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacamuri, vesela, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, masute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune, flori, servetele etc.
UNITATI DE COMPETENTA
- Comunicare si numeratie
- Asigurarea calitatii
- Dezvoltare personala; igiena si securitatea muncii
- Lucrul in echipa
- Organizarea activitatii unitatilor de alimentatie si turism
- Promovarea produselor si serviciilor
- Psihologia consumatorului
- Evidenta operativa
- Servirea preparatelor
- Servirea bauturilor
- Alcatuirea meniurilor
- Comportament profesional
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu