Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit, masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert, iar dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii.
Competente dobandite:
- Comunicarea la locul de munca
- Desfasurarea muncii in echipa
- Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
- Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
- Prevenirea poluarii mediului
- Intocmirea documentelor specifice
- Pregatirea antreurilor calde si reci
- Pregatirea fripturilor
- Realizarea sosurilor
- Pregatirea gustarilor calde si reci
- Pregatirea mancarurilor din carne
- Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
- Pregatirea preparatelor lichide
- Prepararea dulciurilor (deserturilor)
- Prepararea fondurilor glace
- Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
- Realizarea actiunilor de supervizare si control
- Realizarea aluaturilor de baza
- Realizarea salatelor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu